22 Ekim 2012 Pazartesi

Victoria Azarenka #1: Muhteşem Sezonda Muhteşem Sona Yakın


Gerek 2012 yılı boyunca gerek de son dönemdeki form durumuna bakıldığında en üst sırada yer alıyor Victoria Azarenka. Dört yıldır ilk 10 içinde yer almayı başarsa da asıl çıkışını 2011'de üst basamaklara tırmanarak yapmıştı Belaruslu raket fakat 2012'de öyle bir evrildi ki 2011'deki çıkışını bile gölgede bırakmayı başardı. Tek bir tenis maçı izlemeden dahi Azarenka'nın bu yılki kazancına bakmak bile yeterli olacaktır durumdan haberdar olmak için.

Victoria Azarenka sezona üst üste dört turnuva(Sidney, Avustralya Açık, Doha, Indian Wells) zaferi ve 26-0'lık harika bir şekilde başlayarak bir anda tüm spotları üstüne çekmeyi başardı. Bu süreçte WTA'in ön saflarında kendine yer edinen Maria Sharapova'yı iki, Agnieszka Radwanska'yı da üç kez yenmeyi başardı. Sezon ilerledikçe Vika ritmini biraz kaybeder gibi oldu ve Fransa Açık sonrası sıralamada zirveyi Maria Sharapova'ya bıraksa da geri alması uzun sürmedi. Wimbledon&Olimpiyatlar döneminde iki yarı final bulsa da kadın tenisinin gördüğü en güçlü isim Serena Williams'a bir türlü diş geçiremedi. Amerika Açık finalinde de Serena'ya boyun eğmekten kurtulamayan Vika'nın bu yılki aldığı 8 mağlubiyetten 4'ü Serena Williams karşısında. Ayrıca diğer rakiplerine karşı önceki karşılaşmalarda genelde üstün olan ya da başa baş olan Azarenka'nın Serena karşısındaki karnesi de pek parlak değil, 11 maçta sadece 1 galibiyet.

2009 ve 2010'da da Sezon Sonu Şampiyonası'nda boy gösteren Victoria Azarenka için çok iyi geçmemişti o turnuvalar. Oyununun üstüne sürekli koymaya başladıktan sonra 2011'de finale kadar yürüyen Belaruslu raket o turnuvayla 2012 sinyalini vermişti aslında. Bu yıla 26-0'la başlayıp sonradan yavaşlasa da Amerika Açık sonrası Asya ağayında iki turnuva kazanarak İstanbul'a geldi. Geçtiğimiz yıl tribünleri ısıtan yapısıyla desteği çoğu zaman arkasına almıştı Azarenka. Bu yılı lider bitirebilmek için büyük bir avantajı var ve geçen yıla farklı olarak favori olarak geliyor.

Son olarak Vika'nın " Merhaba Istanbul!:) " pozuyla kapatıyoruz:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder