26 Ekim 2012 Cuma

Uzun Maç Radwanska'da

İstanbul'da günün ikinci maçı Agnieszka Radwanska ile Sara Errani arasında oynandı. Beyaz Grup'un ikincisini belirleyecek bu mücadele üç buçuk saat sürerek izleyenleri doyurdu. Maçı 1-0 geriye düşmesine rağmen kazanmasını bile taraf ise Radwanska idi.

Denk kuvvetlerin "çarpışması" şeklinde seyreden ilk sette oyun olarak fark yaratabilen bir taraf olmadı. Kırılan servis sayısının aynı olduğu set, tie-break'e gitti. Tie-Break'te üstünlüğü elinde tutan Errani, servislerini kırdırmasına rağmen Aga bir türlü onu yakalayacak hamleyi yapamadı ve ilk set 7(8)-6(6) bitti. İkinci set ise tabiri caizse ilk setin gazıyla giren bir Errani vardı. 2-0'a gelen sette üçüncü oyun Aga'nın uyanışına sahne oldu ve bir love break geldi. Ardından oynanan 9 oyunun 6'sında kırılan servisler setin kimyasının tezahürü de diyebiliriz. Bir saat dokuz dakika süren setin ardından Aga 7-5 ile dönmüş oldu. İkinci setin başında olduğu gibi üçüncü setin başında da o "gazı" alan taraf Radwanska idi. Servis kırarak başlayan Aga, durumu 3-0'a getirdi. Ardından gelen karşılıklı servis kırmalar durumu 4-1 yaptı ki bu noktada Errani ortaya karakter koydu diyebiliriz. 8. oyunda geri dönme ivmesini kazanabilecekken kırdırdığı servisi aslında Aga tarafından fişi çeken hamle oldu. Yine de kopmayan Errani durumu 5-4'e kadar getirdi fakat Aga geri dönüşe izin vermedi. Bu seti de alarak maçı kazandı.

Beyaz Grup'un ikincisi Agnieszka Radwanska yarın Kırmızı Grup'un birincisi olan Serena Williams ile karşılaşacak. Aga'nın işi çok zor. Formda bir Serena karşısında olacak. Zemin kendi lehine olsa da Serena'yı geçebilmesi onun kariyerinin en müthiş işi olur ki çok düşük bir ihtimal. Yine de yarını bekleyelim. İstanbul'un havası sürprizi çeker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder