22 Ekim 2012 Pazartesi

Angelique Kerber#5: Küçük Maçların Büyük Oyuncusu Kendini İspatlamak Zorunda


Andrea Petkovic ve Sabine Lisicki gölgesinde geçen senelerin üstüne ilk 30'a girilemeyen sezonlar geride kaldı Angelique Kerber için. Sharapova'dan sadece bir yıl genç olmasına rağmen ismini bu yıla kadar pek zikreden yoktu. Kerber çok maç yap puanları topla mentalitesine iyi sonuçlar da ekleyerek İstanbul yolunu kendine açtı.

Bu sezona üst üste iki yarı final bularak başlayan Angelique Kerber için 2012 sezonunun nasıl geçeceği ortaya çıktı aslında. Fransa Açık ve Olimpiyatlar'da çeyrek, Wimbledon'da yarı finale yükselen Kerber kariyerindeki iki şampiyonluğu da bu yıl elde etti. 12 turnuvada yarı final bulan Alman raket bunların sekizinde  finale kalamadı. Sert zemin turnuvalarında bazen mükemmel performans ortaya koyarken bazen de tel tel döküldü.

Üst düzey rakiplerle oynadığında genelde çok varlık gösteremiyor Kerber. Bir nevi altındakileri ezen üç büyüklere boyun eğen Anadolu takımı hüviyetinde. Almanların 2002'den sonra bayrağı sezon sonunda dalgalanıyor. Kadın raketlerinin erkeklere ağırlığını günden güne arttırdığı dönemde Kerber'in burada elde edeceği bir şampiyonluk farkı iyice arttırır. Ancak ilk kez Sezon Sonu Şampiyonası'nda yer alacak Kerber'in işi hiç kolay değil. Fotoğraf da kura çekimi gecesinden, son derece şık olmuş Angelique.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder