28 Ekim 2012 Pazar

Deja Vu!



WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nda finalin adı belli oldu. Serena Williams yarı finalde rakibi Agnieszka Radwanska'yı 6-2 ve 6-1'lik skorlarla geçerek ilk finalist oldu. İkinci finalist ise Maria Sharapova. Dün dünya bir numarasında oturarak sezonu kapamayı garantileyen Victoria Azarenka'yı 6-4 ve 6-2 ile geçti Sharapova.

Radwanska'nın bir önceki gün 3 buçuk saatlik bir maçtan çıktığını da hesaba katarsak, Serena Williams karşısındaki bu mağlubiyetin anormal olduğunu söylemek garip kaçacaktır. Bir de Serena Williams'ın bir an evvel maçı bitirme isteği ve buna bağlı olarak vitesi yükseltmesi bu skoru getirdi diyebiliriz.

Masha ise formunu korudu ve hatta yukarı çekti. Angelique Kerber ile epik bir maç yaptıktan sonra bir türlü tam anlamıyla ritmini bulamayan Vika karşısında da daha az hatayı yapan taraf oldu ve "çığlıkların savaşını" kazanan taraf oldu. Vika'nın maçın ardından basın toplantısındaki tavırları elenmeyi çok da fazla dert etmediğinin göstergesiydi.

İki ve üç numaralı raketler daha önce on bir kez karşı karşıya gelmişti. Seri 9-2 Serena Williams lehine. Sharapova'nın kazandığı iki karşılaşma da 2004 yılı içerisinde. Hatırlayacaksınız Sharapova'nın 17 yaşında kazandığı Wimbledon finali ve yine o yıl Sezon Sonu Şampiyonası Finali Serena Williams'a karşıydı. Wimbledon kortlarında oynanan Olimpiyat oyunları finalinde Serena Williams ezici bir üstünlükle altın madalyaya koşarken bu ikilinin son mücadelesi de bu mücadele oluyordu. Acaba 2004'ün bir nevi rövanşı da gelir mi diye sormadan edemiyor insan kendi kendine. Masha'nın o zamana göre daha üst düzey bir form grafiğinde olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak çok güzel bir maçın bizleri beklediğini söyleyebiliriz. İstanbul'da ikinci yılın son günü de böylece bitmiş olacak. Seneye tekrar görüşürüz WTA!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder