26 Ekim 2012 Cuma

Sharapova Çok Rahat

WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nda grup aşaması ile geçen günlerin sonuncusuna geldik. Günün ilk maçı Maria Sharapova ile yedeklerden turnuvaya katılan Samantha Stosur arasında oynandı. Sharapova maçı 6-0 ve 6-3'lük setler sonucu 2-0 kazandı.

Maça servis kırarak başlayan Sharapova, rakibinin mental zayıflığından faydalandı. Stosur dün Errani ile yaptığı mücadelede yılgın bir görüntü çizmişti. İkinci sette toparlanmasına rağmen üçüncü seti 6-0 kaybetmesi ve bir üst tura çıkma şansının kalmaması onu tam anlamıyla bitirmiş gibiydi. Sürekli basit ve çift hatalar yaparak geçtiği ilk seti yine 6-0 kaybetti. İkinci sette Sharapova vitesi bir tık aşağı alınca Stosur zor da olsa oyun almayı başardı. 7. oyuna kadar direncini kaybetmeyen Stosur, bu oyundaki servisini kırdırarak tam anlamıyla turnuvadan kopuyordu. Daha sonra ise Sharapova servis kırarak maça noktayı koydu.

Formda olan Stosur'un bu turnuvaya as olarak hazırlanmak ile yedek olarak hazırlanmak arasındaki farkı bizlere net bir biçimde göstermiş oldu. Sharapova ise Beyaz Grup'u 3'te 3 yaparak sonlandırdı. Rakibi günün son mücadelesi olan Na Li ile Victoria Azarenka arasında oynanacak maç ile belirlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder