25 Ekim 2012 Perşembe

Good Morning Istanbul!

WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nda ikinci gün de Maria Sharapova ile Agnieszka Radwanska arasında oynandı. Bir önceki maçın üç saat sürmesine nazire yapar cinsten bir mücadele ortaya kondu ve üç saat on iki dakika süren mücadeleden galip çıkan taraf Maria Sharapova oldu. Sharapova 5-7, 7-5 ve 7-5'lik setler ile maçı koparmasını bildi.

İlk set raketlerin denk oyununa sahne oldu. Raketler kendi servis oyunlarını oynarken rakibe servis kırma şansını çok nadir verdi. Bunu başarabilen isim ise Radwanska oldu ve Aga ilk setin on ikinci oyununda servis kırarak seti almasını bildi. İkinci set ise çok daha çekişmeli geçti. Sharapova tam altı kez bulduğu servis kırma şansını altıncısında kullanarak sete servis kırarak başladı. Birbirini takip eden servis kırmalara müteakip korttaki mücadele kat sayısı da artıyordu. Bunun seyirciye yansıması ile gecenin geç bir vakti de olsa ambiyans güzel sayılabilecek noktalara ulaşıyordu. Hakikaten önemli olan kısım da sanırım burası. Devam eden sette Sharapova üç kez servis kırdırmasına rağmen seti 7-5 alarak durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sete uzayan maçta taraflar biraz daha "risksiz" oyuna yöneldiler diyebiliriz. 5 ve 6. oyunlarda kırılan karşılıklı servisler dışında alınan olağan puanlar maçı on birinci oyunda Sharapova'nın kırdığı servise kadar taşıdı. Dün gecenin ardından ikinci galibiyetini alan Sharapova Beyaz Grup'un liderliğine oturdu. Radwanska ise maç fazlası ile hala ikinci durumda.

Yarın bu grupta Sam Stosur ile Sara Errani arasında oynanacak mücadele grubun kaderini belirleyecek mücadelelerden biri olacak. Sharapova'nın yanına gelecek isim büyük ihtimalle bu yenilgiye rağmen Radwanska olacaktır.

Tenisseverler olarak güzel bir gün geçirdik. Umarım kalite git gide artar. Herkese iyi bayramlar da dileyip dinlenme moduna geçelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder