22 Ekim 2012 Pazartesi

Serena Williams #3: O İsterse Olur


Teniste beş yıl zirvede kalmak çok zordur. Hele günümüz şartlarında kadın tenisinde sürekli iddialı bir oyuncu olabilmek çok daha zor. Serena Williams için defalarca kez "Kariyeri bitti, bir daha eskisi gibi olamayacak" gibi laflar kullanıldı. Her defasında Williams kardeşler bu lafları yedirmesini bildi ancak Serena artık tek, Venus eskisi kadar iddialı değil. Serena Williams direnmeye, kafaca oynamaya geldiği her maçı kazanmaya devam ediyor.

Williams'lar sezona öyle bir başladı ki kadın tenisinde bir devir kapanıyor mu sorusu ilk defa bu kadar yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Serena Nisan'a kadar turnuvalarda son dörde adını yazdıramazken, Fransa Açık ilk turunda Razzano'ya epik kategorisinde yer alabilecek bir maçla kaybederek iyice formsuz gözüküyordu. Ancak akabinde oynanan sezonun en görkemli bölümü olan Wimbledon-Olimpiyatlar-Amerika Açık üçlüsünde adını en üst sıraya yazdırırken üç finalde de ilk 4'ün diğer üyelerini mağlup etmeyi başardı. Serena Williams oynamaya geldiğinde hala durdurulamayacak bir isim olduğunu ortaya koymuştu. 

Serena Williams buraya en büyük favori olarak geliyor gibi durabilir. Ancak Amerika Açık'tan beri İstanbul'a gelene kadar eline raket alıp almadığı merak konusu. Form durumunun kestirilememesi hem avantaj hem dezavantaj olabilir onun için. Açık oynanan turnuvalarda rüzgara rağmen durdurulamayacak servisler atabilen Serena'nın kapalı kortta bunu daha da avantaja dönüştürmesi bekleniyor. Bu sezon aldığı dört mağlubiyetten ikisi WTA Champs'ta raket sallayacak isimler Angelique Kerber ve Na Li. Serena'nın grubunda bu iki ismin yanına en formda gelen Azarenka'nın eklenmesi onun için handikap olsa da o isterse kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder