27 Ekim 2012 Cumartesi

Hanımlar Beyler, Karşınızda 1 Numara!

Günün son karşılaşmasında Victoria Azarenka ile Na Li, Kırmızı Grup'un ikinciliği için karşılaştılar. Azarenka maçı 7-6(4) ve 6-3'lük setlerle maçı 2-0 kazandı. Bu sonuçla grubunda ikinciliği elde edip bir üst tura da çıkmayı başardı.

Serena Williams maçında olduğu gibi hızlı ve dirençli bir şekilde maça başlayan Li, 8 ve 10. oyunlarda arka arkaya servislerini kırdırana kadar maça hükmeden taraftı. Servislerin kırılmasının ardından mental ve skor anlamında tamamı ile maça ortak olan Azarenka seti tie-break'e götürmeyi "başardı" diyebiliriz. Toplam puanların yüzde elli ikisini almayı başaran Vika, seti de bu ufak yüzde farkıyla alıyordu. İkinci sette ise rüzgar tam anlamıyla Vika'nın tarafından esiyordu. Karşılıklı servis kırmalar ile başlayan sette ilerleyen oyunlarda ağırlığını iyiden iyiye hissettiren Vika lehine gelişmeler olmaya başladı. Li gittikçe düşüyordu. Dokuzuncu oyun sonucunda servisini kırdırarak şansını yitirmiş oldu.

Bu sonuç ile yarınki yarı finallerde Victoria Azarenka, Beyaz Grup'un lideri Maria Sharapova'nın rakibi oldu. Çok "güzel" bir karşılaşma bizleri bekliyor.Sharapova çok formda, Vika da hakeza öyle. Zor bir seçim olur fakat Vika'yı bir adım öne çıkarmak gerek zira bu hanımefendi WTA 2012 Sezonu'nun en iyisi olmayı şimdiden garantiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder