24 Ekim 2012 Çarşamba

İkisi Oynadı, Azarenka Kazandı

WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nda Victoria Azarenka ve Angelique Kerber arasında üç saatlik muhteşem bir maç oynandı. İki raket de harika mücadele verirken kazanma alışkanlığıyla Victoria Azarenka maçın sonunda bir adım öne çıkarak (11)6-7, 7-6(2) ve 6-4'lük setlerin sonunda kazanmasını başardı.

İlk sette raketler birbirine pek üstünlük kuramazken Kerber ve love game'le biten servis oyunlarıyla geçildi. Azarenka'nın setin ortalarına doğru ritmini bulmasıyla tie-break'te bulduk kendimizi. Uzun süren bir tie-break sonunda Alman raket Kerber 13-11'le seti noktalamayı başarırken buraya formda gelen Azarenka Amerika Açık sonrası ilk defa set kaybetti. Mücadele iyice artarken ikinci setin ilk oyununda mücadele diğer karşılaşmalardan çok daha farklı noktaya gideceğini iyice belli ediyordu. 10.oyunda iki maç puanını çeviren dünya 1 numarası servisine tutunmayı başardı. Bir kez daha tie-break'e gidilirken bu kez ağırlık koyan Azarenka oldu ve 7-2'yi buldu. Karşılaşmanın son setine demoralize olan Kerber biraz düşünce, Vika 2-0'ı buldu. Kerber tekrar ortaya bir direnç koyup durumu dengelese de Azarenka 'buraları iyi oynamanın verdiği tecrübeyle' 6-4'le maçı noktaladı.

Angelique Kerber bir set alarak en azından umudunu yitirmedi ancak Serena'nın iki galibiyete ulaştığı düşünülünce işi kolay değil. Victoria Azarenka'nın ise grupta iki maçı var, birini kazanması hem gruptan çıkması hem de sezonu 1 numarada tamamlaması için yeterli olacak. Sinan Erdem'deki en güzel tenis maçıydı cümlesi abartı olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder