22 Ekim 2012 Pazartesi

Maria Sharapova #2: Vira Bismillah!

Klasik "Hello Istanbul!!!" pozu.Endamın yeter...


Maria Sharapova... Gerek güzelliği gerekse de kariyeri ile dillere destan isimlerden biri. Kadın tenisinin belki de son dönem için simge isimlerinden biri haline gelmesini de -yalan yok- özellikle güzelliğine borçlu. Nüktedanlığı bir kenara bırakacak olursak, Sharapova'nın bir dolu yıldırıcı sakatlık ile geçen kariyerinde ne olursa olsun pes etmemesi onu farklı kılan özelliklerinin en tepesinde. Sakatlık mevzusu açılmışken geçen yıl sakatlık yüzünden daha turnuvanın ikinci maçında çekilmek zorunda kaldığının altını çizelim. Bu yıl umarım onu doya doya izleriz.

Sezona yine Brisbane'deki sakatlık sorunsalı ile başlayan Masha ilerleyen zamanlarda toparlamayı başardı. Form grafiğini gittikçe yükselterek nisan ayında kariyerinin 25. WTA şampiyonluğu olan Stuttgart Açık'ı kazandı. Finalde bir numara Victoria Azarenka'yı geçtiğini de hemen dip not edelim. Mayıs ayı ise kendisi için büyük bir önem arz ediyordu. 17 yaşında Wimbledon'ı kazanarak başladığı Grand Slam koleksiyonundaki tek eksik olan Roland Garros'u ekleyerek kariyer Grand Slam'ini yapmış oldu. Open Era tarihinde bunu başaran altıncı kadın isim olarak tarihteki yerini sağlamlaştırmış oldu. Aynı zamanda bu ayda Roma Açık'ı da aldığını belirtelim. Temmuz ayına kadar kendisi için başarı sayılamayacak turnuvalar geçirmesine rağmen bu ayda Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya almayı başardı. Serena Williams'ın baskın oyununa dayanamaması kronikleşen bir durum olarak göze batmaya başlıyordu. İstanbul'dan önceki son durağı olan Pekin'de ise bu yıl beş kez karşılaşıp sadece Stuttgart'ta yenebildiği Azarenka'ya dördüncü kez mağlup oluyordu. 56 galibiyet 10 mağlubiyet istatistiği çizip ilk 10 oyuncu arasındaki maçlarda 10-8'lik bir üstünlüğü bulunmakta.

Masha altıncı kez katıldığı WTA Sezon Sonu Şampiyonları'nda sadece bir kez(o da 2004'te) kupayı kaldırmıştı. Geçen yıla göre sakatlık yaşamaması ve formunun görece daha iyi olması onun avantaj hanesinde. En büyük avantaj da sanırım seyirci konusunda olacak. Güzelliği onun özel bir ilgi görmesine neden olacaktır. Tüm bunlara rağmen çok zor rakipleri var. Özellikle vira bismillah deyip raketi Sinan Erdem'de sallarken Victoria Azarenka ve Serena Williams kupaya uzanan yolda onun en büyük iki engeli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder