25 Ekim 2012 Perşembe

Bir Kez Daha Serena

WTA Championships'te Amerika Açık finalistleri Victoria Azarenka ile Serena williams'ı karşı karşıya getiren maçta Amerikalı raket 6-4'lük iki setin sonunda galibiyete uzanmayı başararak grup maçlarında üçte üç yapmayı başardı.

Raketlerin servisine tutunarak başladığı karşılaşmada kırılma anları setin sonunda yaşandı. Sekiz ve dokuzuncu oyunda karşılıklı servisler kırılırken 10.oyunda Serena Williams'tan bir love break geldi ve 6-4'le seti almayı başardı. İkinci sete daha dengeli başlayan dünya 1 numarası Azarenka 3-0'ı yakalayıp büyük bir avantaj yakalamasına rağmen ritim kaybederek 4-3 geriye düştü. Serena Williams set sonunda yine servis kırarak bir kez daha 6-4'le maçı kazanmayı başardı.

Serena Williams Kırmızı Grup'ta üçte üç yaparak liderliğini kesinleştirirken Victoria Azarenka ile arasındaki maç kaydı istatistiğinde durumu 11-1 yaparak dominasyonunu sürdürdü. Azarenka'nın mağlubiyetindeki temel etken ise oyuncunun yaptığı dokuz çift hata ve maç boyu agresif tavırlarıydı. Azarenka yarın Na Li ile gruptan çıkabilmek için karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder