22 Ekim 2012 Pazartesi

Sara Errani #7: Tutkunun Açılımı



Müthiş bir yükselişin ismi Sara Errani. Kariyerinde daha önce hiç tek basamakları görüp bitirmemiş bir isim aynı zamanda kendisi. Artık en tepede. Sezonu yedinci sırada tamamlayarak İstanbul'a gelen İtalyan raket bu yıl 74 maç yapıp bunların 54'ünü kazanma başarısı gösterdi. İlk 10'daki rakipleri ile olan maçlarında ise 4-7'lik  bir istatistik tutturdu.

Bu sayısal verilerin yanında bir de gerçeklikler var tabii. Errani bu yıl toprak kortta rakiplerini amiyane tabirle perte çıkardı. Acapulco, Barcelona, Budapeşte ve Palermo'dan zaferle dönüp Roland Garos'ta finaldeki rakibi Maria Sharapova'ya yenilip ikincilik şildini aldı. Grand Slamler'de ise Avustralya Açık'ta çeyrek final, Roland Garros'da final(yukarıda belirttiğim gibi), Wimbledon'da 3.Tur ve Amerika Açık'ta da yarı final gördü.

Amerika Açık'ı sakatlık yüzünden kaçırmıştı ve sonrasında da bunun sıkıntısını yaşadı. Nasıl bir form grafiğinde burada olacağını kestirmek çok zor fakat buna karşın "Tek bacakla da olsa İstanbul'da olacağım." minvalinde bir de açıklaması var ki tutkusunun ne kadar üst düzeyde olduğunun göstergesi. Bir sporcu için bu kesinlikle çok önemli. Aynı zamanda çiftlerde de mücadele olacak olan Errani'nin işi zor. Turnuva'ya hırsı ve isteğiyle önemli bir renk katacağına ise adım gibi eminim. Biz Türkler sıcak kanlı ve hırslı insanları severiz. Maç içinde Errani'ye destek bu noktadan gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder